VAN HOOYDONCK OVER VIJANDELIJKHEID NAAR VAN DER POEL: 'HEEFT ER DENK IK MEE TE MAKEN DAT HIJ NEDERLANDER IS'

In de Rode Lantaarn bespreken ze het verschil in reacties van fans op Van der Poel en Pogacar. Nathan Van Hooydonck noemt het beestje bij de naam en noemt een specifieke reden waarom de wereldkampioen niet bij iedereen even geliefd is en getrakteerd wordt op middelvingers, bier en zelfs op bijna-petjes in zijn wiel.

"Ik denk dat het ermee te maken heeft dat Mathieu Nederlander is. Je lacht ermee, maar ik ben serieus. Sommige Belgen kunnen Nederlanders gewoon niet goed hebben. Niet goed verdragen. Zeker als je wil dat een Belg wint, en er iemand anders is die zó dominant is. Ik vind het heel laag gevallen, maar dat is volgens mij wel hoe het in elkaar zit."

Terwijl Van der Poel toch ook een flinke connectie heeft met België. "Dat maken ze er ook altijd van in België, hè. Ze laten geen kans onbenut om te zeggen dat hij in België naar school is geweest, dat hij in België woont, haha."

Jonas Vingegaard

Uiteindelijk had Pogacar weinig concurrentie in Luik-Bastenaken-Luik. Vooral ook doordat Primoz Roglic, Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel er niet bij waren. De Deen kon dit jaar uiteraard niet meedoen door zijn valpartij in de Ronde van Baskenland, maar hij heeft ook nog nooit echt iets laten zien in La Doyenne.

Hij deed drie keer mee en boekte in 2021 zijn beste resultaat: 28ste. Van Hooydonck: "Ik hoop dat hij ooit nog Luik gaat rijden. Hij kan dat zeker. Zijn grote doel blijft komende jaren de Tour de France. Je moet de afweging maken of dat in de voorbereiding past, maar ik vind ook dat hij 'm af en toe moet rijden."

2024-04-23T07:34:35Z dg43tfdfdgfd